Webdesign

Jouw Website Online

Waarom is een website belangrijk voor uw onderneming?

Uw website maakt als digitaal visitekaartje onderdeel uit van uw online profilering. De verwerking van uw huisstijl en de aansluiting op uw doelgroep vormen niet voor niets belangrijke elementen. Door uw website op de juiste manier vorm te geven kunt u klanten bekend maken met uw onderneming en hen bijvoorbeeld verleiden tot een langer verblijf. Toch kan uw website veel meer voor u en uw onderneming betekenen dan alleen een digitaal visitekaartje. U kunt bijvoorbeeld nieuwe klanten werven die anders nooit van het bestaan van uw onderneming af hadden geweten. U kunt vervolgens met deze desbetreffende klanten communiceren en daarbij ook nog eens waardevolle informatie verwerven. Kortom, uw website is dus eigenlijk een zeer uitgebreid marketing instrument waarvan de functies heel divers kunnen zijn.

Responsive webdesign?

Naast een optimale weergave op pc en laptop zijn ook de weergave en functionaliteit op tablet en smartphone inmiddels van grote waarde voor uw website. Uw website moet daarom optimaal ingericht zijn voor bijvoorbeeld mobiele gebruikers en in vakjargon spreekt men dan over een responsive webdesign. Binnen een responsive webdesign zijn verschillende afmetingen en indelingen verwerkt zodat de website goed leesbaar is op ieder apparaat. Zelfs Google hecht inmiddels veel waarde aan een responsive webdesign, dit heeft zelfs invloed op uw positie binnen de zoekresultaten. Verder moet de website ook nog eens compatibel zijn met de vele verschillende webbrowsers zoals Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari. Het laatst genoemde kan nog wel eens een uitdaging zijn want iedere webbrowser heeft zijn eigen interpretatie van de codes en scripts waaruit de website eigenlijk bestaat.

Vindbaarheid?

Tot slot is de vindbaarheid van uw website voor Google, Yahoo!, Bing en andere zoekmachines natuurlijk van ongekend belang. Een juiste programmering van uw website is hierdoor onmisbaar evenals het eerder genoemde responsive webdesign en de toepassing van SEO (zoekmachine optimalisatie). Door vervolgens simpele elementen toe te voegen aan de opmaak van uw pagina’s en de bijbehorende webteksten kunt u de positie van uw bedrijf binnen de zoekresultaten vaak enorm verbeteren. Ook uw gedrag op sociale media, het verspreiden van externe links naar uw website en het genereren van hogere bezoekersaantallen kunnen een belangrijke rol spelen binnen dit aspect.

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier: